Kucamo na vrata bivših polaznika

Nedavno u novim prostorijama Level Up-a posetio nas je bivši polaznik, sada već ozbiljan programer Vladimir Arsenijević. Vlada trenutno radi u poznatoj niškoj IT firmi Simplicity na poziciji web developera. Kao neko ko je završio kurseve web dizajna i programiranja kod nas, rešili smo da porazgovaramo sa Vladom i da mu postavimo par pitanja kako bi usmerio sve koji razmišljaju da se upuste u programerske vode.

1. Kada si odlučio da želis da se bavis programiranjem i zašto bas web tehnologije?

Pročitao sam neki članak u kome je pisalo da je potraga za IT stručnjacima ogromna i da najveća verovatnoća da dobijem posao se nalazi upravo u toj oblasti. Laički sam poznavao čime se konkretno bavi IT. U tom trenutku najprimamljivije mi je izgledao web dizajn, više njih su mi preporučili da je to ok za početak.

2. Vlado, da li ti je obuka u Level Up-u bila dovoljna da počneš da se baviš programerskim poslom?

Da, obuka je dovoljna, ali naravno kao i svuda zahteva i dosta samostalnog rada. Obuka u Level-Upu mi je dosta pomogla, predavači su znali da se spuste na nivo početnika i da mi objasne zašto neke stvari funkcionišu na određeni način. Sa dobrom bazom posle stvari idu dosta lakše. Najviše zavisi od tebe samog kao i na faxu, ne može profesor da radi i vežba umesto tebe.

3. Opiši nam ukratko jedan tvoj radni dan u Simplicity-ju

Radni dan kreće od 9h. Radna atmosfera je veoma opuštena, nešto najpribližnije kućnoj atmosferi samo što vreme provodite sa kolegama. Moj posao, kao frontend developera, je svakodnevni rad sa HTML, CSS, JS i PhotoShopom. Moj omiljeni deo, konvertovanje PSD u HTML i CSS je svakodnevna rutina.

4. Za kraj, šta želis da poručis budućim polaznicima naše škole?

Slušajte predavače, postavljajte pitanja za sve što vam nije jasno i vežbajte kući. Ništa više :)