Zašto da naučite JavaScript?

Želite da se bavite poslom front-end developera? Ništa od toga dok ne naučite JavaScript. Ako ste iznenađeni što ne nudimo alternativu, na vašu nedoumicu imamo vrlo jasan odgovor. JavaScript je izuzetno rasprostranjen programski jezik.

Za početak, nalazi se u vašem browser-u, a koristi se i za izgradnju najrazličitijih mobilnih i desktop aplikacija, za izradu vizuelnih efekata i animacija, za igrice, interaktivne sajtove, IoT uređaje, a možete čak i da komponujete muziku koristeći ovaj jezik.

Brojne mogućnosti primene dovode do toga da je JavaScript trenutno najpopularniji programski jezik na svetu, a to dalje znači da se sa poznavanjem tog jezika otvaraju izuzetne poslovne mogućnosti. Kako se sve veći broj biznisa odlučuje za online poslovanje, mogućnosti dalje rastu, pa se predviđa da će interesovanje za JavaScript, njegova upotreba i relevantnost samo biti u porastu narednih godina.

Da li se JavaScript lako uči?

Ako ste čuli ili pročitali da nije tako, naleteli ste na nekoga ko barata zastarelim informacijama. JavaScript se lako uči jer kao jezik višeg nivoa apstrahuje veći deo kompleksnih detalja mašinskog jezika, pa se možete usredsrediti na samo programiranje.

Suština ovog jezika je takva da kad naučite osnovu, sve se dalje lako nadograđuje. Veliku prednost predstavljaju izuzetna podrška i to što ima jako mnogo dostupnih materijala i open source projekata, jer što više ljudi radi u nekom jeziku, to se više dodatnih alatki i gradi. Zgodno je i to što možete početi da kodirate direktno iz svog browser-a.

Da biste ovladali ovim programskim jezikom, upišite kurs JavaScript programiranja i za nepuna četiri meseca podignite svoje programersko znanje na viši nivo. Na kursu ćete pored ostalog naučiti da pravite JavaScript animacije, da radite u AJAX-u, kao i jQuery.

Zbog čega učiti jQuery?

jQuery je JavaScript biblioteka integrisana sa HTML-om i CSS-om i poznata po brojnim prednostima – besplatna je, lako se uči, a daje izuzetne rezultate. Vrlo je jednostavna i intuitivna, pa nije potrebno puno vremena za učenje, niti je neophodno da budete ekspert u programiranju ili web dizajnu da biste pravili sajtove ili aplikacije koji su vizuelno veoma efektni. Da biste savladali jQuery potrebno je samo znanje JavaScripta i HTML-a.

Još jedna prednost je to što se zbog svoje jednostavnosti jQuery stranice brzo otvaraju, a Google i drugi pretraživači to vide kao jedan od faktora koji utiču na SEO. jQuery se može optimizovati za pretraživače i ima mnogo plug in-ova koji mogu pomoći developerima u tome.

JQUERY SLOGAN JE „WRITE LESS, DO MORE“.

Ako koristite jQuery, možete postići sjajne rezultate uz malo kodiranja, a zbog integracije sa HTML5 i CSS3 ova alatka biće sve značajnija i relevantnija u vremenu koje dolazi.

Obezbedite svoju budućnost tako što ćete steći vredna i premenjiva znanja i veštine – dođite u edukativni centar Level Up i upišite kurs JavaScript programiranja po specijalnoj akcijskoj ceni, koja je u ponudi do 10. septembra.

Moguće je plaćanje u tri mesečne rate, a za sve polaznike koji su već odslušali neki od kurseva u našem centru obezbedili smo popust od 30%. Investirajte u sebe jer je to investicija koja se uvek isplati.