Završena HTML5 akademija u Nišu

Svedoci smo da iz godine u godinu sve veći broj studenata upisuje neki od fakulteta koji se bave informacionim tehnologijama, međutim u Nišu i dalje nedostaje veliki broj softverskih stručnjaka. IT firmama je uglavnom potreban kadar koji bi odmah krenuo sa rešavanjem zahtevnih projekata. U poslednje vreme sve je češći slučaj da programerske firme ulažu finansijska sredstva i resurse u kadrove i njihovo usavršavanje.

StangaOne1 je jedna od takvih firmi koja nesebično pomaže i radi na usavršavanju niške IT scene. Nedavno je u Edukativnom centru Level Up, pod pokroviteljstvom ove inostrane firme završena HTML5 akademija, 12 najsrećnijih polaznika je dobilo besplatnu obuku. Među 12 veličanstvenih Html5 kuvara bilo je bivših polaznika Level Up-a, svežih elektronaca, junior programera iz niških softverski firmi i nekoliko freelancera. Iz dana u dan rasla je želja da budu bolji i da znaju više, i tako 60 puta. Posle provednih 2 meseca napornog rada u LevelUp-u, trud se konačno isplatio. StangaOne1 će najboljima sa akademije ponuditi posao a svi ostali će povećati svoju satnicu za koji dolar više.

Prošlo je tek nekoliko dana od svečane dodele diploma u Deli centru, utisci su pozitivni i ohrabrujući. Drago nam je da su se posle firmi P.M.E, Media4, StangeOne1 i druge IT firme zainteresovale za naš edukativni centar. Jedno je sigurno, niška IT zajednica je sve naprednija i jača.

NAZAD NA BLOG